Vluchtkalender & kampioenschappen

De vluchten waarop in 2020 ingekorfd kan worden bij NKV staan nu op de website. In het menu, ga naar “Vluchtkalender > Speelvluchten” of klik hier.

Ook de gratis kampioenschappen en asduiven-kampioenschappen staan nu beschreven op de website. In het menu, ga naar “Uitslagen > Kampioenschappen” of klik hier.

Met enige trots kunnen we melden dat voor €6550 prijzengeld te verdelen valt komend seizoen. Dit is ruim 50% meer dan vorig seizoen. Nooit eerder waren er zoveel geldprijzen te winnen bij NKV.

Het is dankzij het vertrouwen in NKV van de vele liefhebbers en de talrijke duiven dat dit mogelijk is. Het doet ons plezier de inkomsten te laten terugvloeien naar de liefhebbers.

Nieuw dit jaar is:

 • Een apart kampioenschap én asduiven Zware Fond
 • 10 prijzen in elke categorie in plaats van 8 (uitgezonderd zware fond)
 • Top-3 van de asduiven in elke categorie, in plaats van slechts één

We hopen jullie talrijk te mogen verwelkomen in 2020!

Ontmoetingsmoment

Op zondag 1 maart zal het NKV lokaal vanaf 10u open zijn. Nu de winterkweek voor de meesten achter de rug is en het nieuwe vluchtseizoen zich begint aan te dienen, hebben we veel om over bij te praten.

Alle leden en sympathisanten zijn meer dan welgekomen!

Graag tot dan!

Rouwbericht: Lionel Debusschere

Met droefheid melden wij u het overlijden van ons beminde NKV lid Lionel Debusschere.

Lionel was een gepassioneerde en getalenteerde duivenliefhebber, die een indrukwekkend palmares aan prijzen en titels aan elkaar wist te rijgen. Zoals: 1ste Nationaal kampioen Fond KBDB, 1ste Criterium der Azen, Beste Hok Belgische Duivensport, 1ste Algemeen Kampioen Interwestvlaamse vereniging, enz. Verder was Lionel ook oprichter en bezieler van de Riddersclub van België.

De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de parochiekerk St-Petrus te Hulste op zaterdag 11 januari om 10u30.

Gelieve hieronder het rouwbericht te vinden.

Oud en nieuw

We kijken met tevredenheid terug naar 2019: we mochten veel liefhebbers verwelkomen, veel duiven inkorven, er waren uitblinkers op het nationale podium, we hadden een gezellige kampioenenviering en een succesvolle bonverkoop. 2020 heeft zich nu definitief aangediend en ingezet en we kunnen alleen maar hopen op het zelfde elan te kunnen verder gaan.

We wensen al onze leden en sympathisanten het allerbeste voor het komende jaar: vroege duiven en schone jongen, maar nog meer kameraderie, plezier en gezondheid. We kijken er naar uit om samen van 2020 een duivenjaar te maken!

De allerbeste wensen vanwege het NKV bestuur!

Algemene vergadering

Op zondag 22 december om 10u30 gaat de jaarlijkse algemene vergadering door in het NKV lokaal. Op de agenda staan volgende onderwerpen:

 • Financieel overzicht werkingsjaar 2019
 • Vluchtkalender 2020
 • Leervluchten 2020
 • Kampioenschappen 2020
 • Bestuur 2020
 • Helpende handen voor 2020

Wie graag onderwerpen wil toevoegen, kan deze doorsturen via het contactformulier. Bedankt om eens na te gaan of je ons eenmalig of meerdere keren kan helpen bij inkorvingen, leerduiven, afslag, kuisen van de manden, enz. Laat het ons weten via het contactformulier of op de algemene vergadering. Vele handen maken het werk licht. Bedankt!

Nieuws uit PE West-Vlaanderen

Voorbije donderdag vond de de algemene vergadering van de PE West-Vlaanderen van de KBDB plaats. Een aantal beslissingen die daar werden genomen of voorgesteld kunnen we nu al meegeven:

 • Volgend seizoen zullen er opnieuw leerduiven zijn op Fontenay.
 • Voor de leerduiven zal het niet meer nodig zijn om telkens een paramixo formulier mee te brengen en te fluoriceren.
 • De gummies verdwijnen op de grote halve fond. Voorlopig blijven ze nog op de fond en zware fond.
 • Laatste kans om hoklijsten binnen te brengen op 28 november tussen 10u en 12u in Kortemark

Tot slot werd ook medegedeeld dat het aantal liefhebbers in 2018 sinds lange tijd niet verder gedaald is (er was een toename van 2 liefhebbers in onze provincie en een toename van 19 liefhebbers nationaal).

Sfeerbeelden bonverkoop

Eergisteren ging de NKV bonverkoop door. Dit jaar werd de voorverkoop voor het eerst via onze website georganiseerd. Nadat iedereen dit nieuwe systeem had leren kennen, verliepen de voorbiedingen erg vlot. Dagelijks ontvingen we meer dan 400 bezoekers op de NKV website en in totaal werden meer dan 220 biedingen uitgebracht.

Ook de zaalverkoop was een groot succes. Het lokaal zat afgeladen vol, zoals onderstaande foto’s ook aantonen. De duiven ter plaatse werden door kennersogen gekeurd. Stipt om 18u gaf afroeper van dienst, Geert Debo, het startschot voor de zaalverkoop.

Aangemoedigd door de afroeper die van elke bon de kwaliteiten in de verf wist te zetten, toonden velen dat ze niet enkel gekomen waren om te kijken en te luisteren. Uiteindelijk mochten we het eindbedrag van de voorverkoop verhogen met zo’n 40%. Een waar succes en ook een ongezien record voor onze vereniging.

En daar zijn we als bestuur heel erg dankbaar voor. Bedankt aan de gulle schenkers van de kwaliteitsvolle bons. Bedankt ook aan de schenkers van een geldbedrag. Bedankt aan de kopers die heel vaak nog wat dieper in de geldbeugel tastten, wetende dat ze het lokaal hiermee steunen.

Op de algemene vergadering die in december zal doorgaan en waarop alle NKV leden uitgenodigd worden, zullen precieze bedragen bekend gemaakt worden alsook hoe deze aangewend zullen worden ten voordele van onze leden en werking. Meer info over de algemene vergadering volgt later.

Bonverkoop: voorbieden loopt ten einde

Nog tot morgenavond (10/11, 22u) kan online voorgeboden worden op de bonverkoop van NKV. Om de huidige tussenstand te bekijken klik hier.

Grijp deze laatste kansen om je hok te versterken met een van onze vele kwaliteitsvolle bons.

Wie een bod uitbrengt zal een email ter bevestiging ontvangen. Het is van het grootste belang dat jouw emailadres correct geschreven is om een geldig bod uit te brengen. Als zou blijken dat jouw bod het hoogste bod is, dan zal je daar opnieuw een email van ontvangen. Een bod moet minstens 25 euro hoger zijn dan het huidige hoogste bod. Merk op dat de namen van de bieders niet op de website gepubliceerd worden.

Op maandag 11 november volgt dan de zaalverkoop. Deze start om 17u met een kijkmoment in het NKV lokaal. De te veilen duiven zullen tentoon gesteld worden en achteraf volgt de finale toewijzing van de bons. Iedereen is van harte welkom!