Algemene vergadering

Op zondag 22 december om 10u30 gaat de jaarlijkse algemene vergadering door in het NKV lokaal. Op de agenda staan volgende onderwerpen:

 • Financieel overzicht werkingsjaar 2019
 • Vluchtkalender 2020
 • Leervluchten 2020
 • Kampioenschappen 2020
 • Bestuur 2020
 • Helpende handen voor 2020

Wie graag onderwerpen wil toevoegen, kan deze doorsturen via het contactformulier. Bedankt om eens na te gaan of je ons eenmalig of meerdere keren kan helpen bij inkorvingen, leerduiven, afslag, kuisen van de manden, enz. Laat het ons weten via het contactformulier of op de algemene vergadering. Vele handen maken het werk licht. Bedankt!

Nieuws uit PE West-Vlaanderen

Voorbije donderdag vond de de algemene vergadering van de PE West-Vlaanderen van de KBDB plaats. Een aantal beslissingen die daar werden genomen of voorgesteld kunnen we nu al meegeven:

 • Volgend seizoen zullen er opnieuw leerduiven zijn op Fontenay.
 • Voor de leerduiven zal het niet meer nodig zijn om telkens een paramixo formulier mee te brengen en te fluoriceren.
 • De gummies verdwijnen op de grote halve fond. Voorlopig blijven ze nog op de fond en zware fond.
 • Laatste kans om hoklijsten binnen te brengen op 28 november tussen 10u en 12u in Kortemark

Tot slot werd ook medegedeeld dat het aantal liefhebbers in 2018 sinds lange tijd niet verder gedaald is (er was een toename van 2 liefhebbers in onze provincie en een toename van 19 liefhebbers nationaal).

Sfeerbeelden bonverkoop

Eergisteren ging de NKV bonverkoop door. Dit jaar werd de voorverkoop voor het eerst via onze website georganiseerd. Nadat iedereen dit nieuwe systeem had leren kennen, verliepen de voorbiedingen erg vlot. Dagelijks ontvingen we meer dan 400 bezoekers op de NKV website en in totaal werden meer dan 220 biedingen uitgebracht.

Ook de zaalverkoop was een groot succes. Het lokaal zat afgeladen vol, zoals onderstaande foto’s ook aantonen. De duiven ter plaatse werden door kennersogen gekeurd. Stipt om 18u gaf afroeper van dienst, Geert Debo, het startschot voor de zaalverkoop.

Aangemoedigd door de afroeper die van elke bon de kwaliteiten in de verf wist te zetten, toonden velen dat ze niet enkel gekomen waren om te kijken en te luisteren. Uiteindelijk mochten we het eindbedrag van de voorverkoop verhogen met zo’n 40%. Een waar succes en ook een ongezien record voor onze vereniging.

En daar zijn we als bestuur heel erg dankbaar voor. Bedankt aan de gulle schenkers van de kwaliteitsvolle bons. Bedankt ook aan de schenkers van een geldbedrag. Bedankt aan de kopers die heel vaak nog wat dieper in de geldbeugel tastten, wetende dat ze het lokaal hiermee steunen.

Op de algemene vergadering die in december zal doorgaan en waarop alle NKV leden uitgenodigd worden, zullen precieze bedragen bekend gemaakt worden alsook hoe deze aangewend zullen worden ten voordele van onze leden en werking. Meer info over de algemene vergadering volgt later.

Bonverkoop: voorbieden loopt ten einde

Nog tot morgenavond (10/11, 22u) kan online voorgeboden worden op de bonverkoop van NKV. Om de huidige tussenstand te bekijken klik hier.

Grijp deze laatste kansen om je hok te versterken met een van onze vele kwaliteitsvolle bons.

Wie een bod uitbrengt zal een email ter bevestiging ontvangen. Het is van het grootste belang dat jouw emailadres correct geschreven is om een geldig bod uit te brengen. Als zou blijken dat jouw bod het hoogste bod is, dan zal je daar opnieuw een email van ontvangen. Een bod moet minstens 25 euro hoger zijn dan het huidige hoogste bod. Merk op dat de namen van de bieders niet op de website gepubliceerd worden.

Op maandag 11 november volgt dan de zaalverkoop. Deze start om 17u met een kijkmoment in het NKV lokaal. De te veilen duiven zullen tentoon gesteld worden en achteraf volgt de finale toewijzing van de bons. Iedereen is van harte welkom!

Bonverkoop 2019 gestart

Vanaf nu kan je bieden op de jaarlijkse bonverkoop van NKV. Er kan geboden worden via de NKV website. Via het menu van de website, ga naar “Bonverkoop” of klik hier.

Twee keer per dag (tussen 12u-13 en tussen 22u-23u) zullen de biedingen geƫvalueerd worden en een nieuwe lijst van hoogste biedingen gepubliceerd worden. Op dat moment zal de webpagina niet bereikbaar zijn.

Wie een bod uitbrengt zal een email ter bevestiging ontvangen. Het is van het grootste belang dat jouw emailadres correct geschreven is om een geldig bod uit te brengen. Als zou blijken dat jouw bod het hoogste bod is, dan zal je daar opnieuw een email van ontvangen. Een bod moet minstens 25 euro hoger zijn dan het huidige hoogste bod en bij gelijke biedingen gaat het lot naar wie het eerste geboden heeft. Merk op dat de namen van de bieders niet op de website gepubliceerd worden.

Op maandag 11 november volgt de zaalverkoop. Deze start om 17u met een kijkmoment in het NKV lokaal. De te veilen duiven zullen tentoon gesteld worden en achteraf volgt de finale toewijzing van de bons. Iedereen is van harte welkom!

We wensen jullie allen een succesvolle versterking van het hok toe!

Indienen hoklijsten

De hoklijsten kunnen worden binnen gebracht tijdens de zaalverkoop van de NKV bonverkoop. Bij het indienen van de hoklijsten graag ook de ringen voor seizoen 2020 doorgeven zodat voldoende aantallen besteld kunnen worden.

De zaalverkoop zal doorgaan op 11 november. We starten om 17u met een kijkmoment voor de duiven ter plaatse, gevolgd door de zaalverkoop. Merk op dat vanaf 4 november, via de NKV website, geboden zal kunnen worden op de bons. Gedetailleerde informatie van hoe dit in z’n werk zal gaan volgt eerstdaags.

Sfeerbeelden kampioenenviering

De kampioenenviering 2019 zit er alweer op. We kunnen op een meer dan geslaagde editie terug kijken waarbij de medewerkers van ‘t Balladehof de ongeveer 100 aanwezigen in de watten legden met hartige hapjes, feestelijke dranken en een verfijnd menu.

Onze lokale, provinciale en nationale kampioenen werden gevierd en de liefhebbers praatten bij over duiven, koetjes en kalfjes in het bijzijn van familie, vrienden en kennissen. De dames werden letterlijk in de bloemetjes gezet en de grootse tombola zorgde ervoor dat niemand met lege handen naar huis ging.

Een woord van dank kan hier niet ontbreken. Dank aan eenieder die zich ingezet heeft om deze kampioenenviering te organiseren en in goede banen te leiden. Dank aan de sponsoren van de prijzen en attenties en dank aan allen voor jullie aanwezigheid, want daar draait het natuurlijk allemaal om.

Hieronder nog enkele sfeerbeelden om bij na te genieten.

Gouden Vleugelfeest

Gisteren vond het Gouden Vleugelfeest van de Brugse Barcelona Club plaats. NKV behaalde al het tweede jaar op rij de trofee van beste lokaal. Voorzitter Germain Mahieu mocht de prestigieuze wisselbeker in ontvangst nemen. De trofee zal komend jaar opnieuw een prominente plaats in ons lokaal krijgen.

Alle eer gaat uiteraard naar de liefhebbers die deze trofee voor NKV in de wacht konden slepen:

 • Eric Devlaminck
 • Ignace Pollet
 • Cyriel & Remi Fourneau
 • Johan De Meulemeester
 • Vermeersch – Depraetere

Hartelijk dank en proficiat aan allen!