Afhalen ringen 2019

Eerst en vooral willen we jullie een vrolijk kerstfeest en een prettig eindejaar wensen. Dat 2019 een jaar met goede kweek, vroege duiven en zonder schutkring mag worden. Een jaar met, boven alles, veel kameraadschap en een goede gezondheid!

Op vrijdag 28 december, tussen 11u en 12u, kunnen de ringen voor het komende seizoen afgehaald worden in het NKV lokaal. Er zal mogelijkheid zijn tot betalen met de bankkaart.

Beslissingen AV

Hieronder een samenvatting van de beslissingen die werden genomen op de Algemene Vergadering van 15 december 2018:

 • Geen samenspel met een andere vereniging in 2019
 • Wijzigingen bestuur 2019:
  • Voorzitter: Germain Mahieu
  • Ondervoorzitter: Mathias Putman
  • Adjunct penningmeester: Annick Messiaen
  • Bestuurslid: Melvin Tempelaere
  • Bruno Messiaen verlaat het bestuur
  • Overige functies behouden huidige invulling
 • Er zal een vlucht op Clermont aangevraagd worden als test van het materiaal
 • Verdeling ringen 2019: vrijdag 28/12 tussen 11u en 12u in het NKV lokaal

Het volledige verslag van de Algemene Vergadering kan steeds ingekeken worden door NKV leden, maar wordt niet op de website gepubliceerd. Neem hiervoor contact op met een bestuurslid of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Algemene vergadering

Komende zaterdag 15 december om 17u gaat de jaarlijkse algemene vergadering door in het NKV lokaal. Op de agenda staan volgende onderwerpen:

 • Financieel overzicht werkingsjaar 2018
 • Vluchtkalender 2019 (bekijk)
 • Bestuur 2019
 • Helpende handen voor 2019
 • Afspraken verdeling ringen 2019

Wie graag onderwerpen wil toevoegen, kan deze doorsturen via het contactformulier. Bedankt om eens na te gaan of je ons eenmalig of meerdere keren kan helpen bij inkorvingen, leerduiven, afslag, kuisen van de manden, enz. Laat het ons weten via het contactformulier of op de algemene vergadering. Vele handen maken het werk licht. Bedankt!

Bonverkoop NKV + kijkmoment

De NKV bonverkoop is zonet van start gegaan. We zijn dankbaar voor de vele top-bons van een indrukwekkende lijst liefhebbers die onze werking willen steunen.

Klik op onderstaande link om rechtstreeks naar de veiling op PITTS te gaan:
<klik hier>

Bieden kan tot donderdag 13 december om 20u. Ter herinnering: de duif of bon gaat naar de hoogste bieder op PITTS, er is dus géén zaalverkoop achteraf.

Komende vrijdag, 7 december van 18u tot 21u, is er een kijkmoment in het NKV lokaal waar de geveilde duiven tentoon gesteld zullen worden. Allen van harte welkom!

Bonverkoop NKV

Naar jaarlijkse gewoonte wordt een bonverkoop georganiseerd ten voordele van de NKV werking. Alle bonnen zullen op Pitts te vinden zijn en er kan geboden worden vanaf maandag 3 december tot en met donderdag 13 december.

In het weekend van 7-8-9 december zal ook een kijkdag georganiseerd worden in het NKV lokaal. Belangrijk is wel dat de duif gaat naar de hoogste bieder op Pitts. Er wordt dit jaar dus géén opbod achteraf georganiseerd in het lokaal.

Zodra de bonnen te bekijken zijn op Pitts zal dit via de NKV website bekend gemaakt worden en zal de definitieve datum voor de kijkdag meegedeeld worden.

Los van de NKV bonverkoop willen we ook melding maken dat Germain D’Hondt een 60-tal duiven te koop stelt wegens gezondheidsredenen. De duiven zullen via Pitts verkocht worden en op 25 november van 10u tot 12u is er een kijkmoment in het NKV lokaal.

Hoklijsten en uitbetalingen

UPDATE: Bedragen tot 100€ kunnen cash uitbetaald worden, hogere bedragen via overschrijving. Uitbetalingen van 10u tot 11u30. Dank voor het begrip.

Op zondag 11 november vanaf 10u kunnen de hoklijsten binnen gebracht worden in het NKV lokaal. Dit is tevens de laatste uitbetalingsdag.

Uiteraard is ook wie deze zaken niet meer te regelen heeft meer dan welkom. Graag tot dan!

PS: De nationale vluchtkalender 2019 kan je vanaf heden op de NKV website terugvinden. Ook een overzichtskaartje met lossingsplaatsen, waar toch een aantal opmerkelijke veranderingen zijn doorgevoerd.

Prijsuitreiking Guldensporen

Vandaag vonden de provinciale dagen plaats in Domein De Vossenberg te Hooglede. Tijdens dit evenement werden ook de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de Guldensporenvlucht die dit jaar vanuit Châteaudun gevlogen werd.

Heel wat liefhebbers mochten naturaprijzen in ontvangst nemen gesponsord door Vanrobaeys, Vanhee en Herbots. De hoofprijzen werden weggekaapt door:

 • 1e prijs hoofdvlucht jonge
  Trofee Pascal Lanneau + constateersysteem Bricon
  Kurt & Raf Platteeuw
 • 1e afgegeven duif hoofdvlucht jonge
  Ereprijs Silvère Toye
  Jozef Planckaert
 • 1e prijs hoofdvlucht jaarlingen + 1e ingegeven duif hoofdvlucht jaarlingen
  Ereprijs Pascal Lanneau
  Marc Ampe
 • 1e prijs hoofdvlucht oude + 1e ingegeven duif hoofdvlucht oude
  Ereprijs Reginald Derycke
  Eddy Maes

Proficiat aan de winnaars en graag tot op de volgende editie!

Sfeerbeelden kampioenenviering

De kampioenenviering 2018 zit er alweer op. We kunnen op een meer dan geslaagde editie terug kijken waarbij de medewerkers van het Balladehof de ongeveer 100 aanwezigen in de watten legden met hartige hapjes, feestelijke dranken en een verfijnd menu.

Onze lokale, provinciale en nationale kampioenen werden gevierd en de liefhebbers praatten bij over duiven, koetjes en kalfjes in het bijzijn van familie, vrienden en kennissen. De dames werden letterlijk in de bloemetjes gezet en de grootse tombola zorgde ervoor dat niemand met lege handen naar huis ging.

Een woord van dank kan hier niet ontbreken. Dank aan eenieder die zich ingezet heeft om deze kampioenenviering te organiseren en in goede banen te leiden. Dank aan de sponsoren van de prijzen en attenties en dank aan allen voor jullie aanwezigheid, want daar draait het natuurlijk allemaal om.

Hieronder nog enkele sfeerbeelden om bij na te genieten.

Wisseltrofee Brugse Barcelona Club

Met trots kunnen we melden dat NKV de wisseltrofee van de Brugse Barcelona Club 2018 in de wacht kon slepen. Deze wisselbeker gaat elk jaar naar het lokaal dat het eerst 5 duiven kan klasseren op Barcelona (enkel duiven van liefhebbers die ook lid zijn van de Brugse Barcelona Club). Hieronder de liefhebbers die ervoor zorgden dat de beker voor een jaar naar het NKV lokaal komt.

 • Lenaert Antoon
 • Cardon & Pacqueu
 • Vervaeke Johny
 • Vervalle Stefan
 • Ravelingien Martin

Van harte proficiat en hartelijk dank aan deze liefhebbers om voor onze club deze eervolle prijs in de wacht te slepen!

 

Afhalen hoklijsten

Komende zondag 7 oktober kunnen tussen 10u en 12u de nieuwe hoklijsten afgehaald worden in het NKV lokaal. Intussen kunnen we van de gelegenheid gebruik maken om wat bij te praten bij een koffie of aperitiefje.

Ter info: het zal zondag niet mogelijk zijn om uitbetalingen te doen in cash. Wie echter zijn rekeningnummer doorgeeft, zal het verschuldigde bedrag zo snel mogelijk overgeschreven krijgen.

Mogen we verder nog een warme oproep doen om tijdig in te schrijven voor de kampioenenviering? Hoe sneller we zicht krijgen op de deelnemers, hoe makkelijker alles te organiseren valt. Inschrijven kan door je naam en aantal deelnemers door te geven onderaan het vorige nieuwsbericht (klik hier). Bedankt!