Provinciale winnaar

De provinciale halve fond vlucht uit Blois werd, zoals we dit seizoen al eerder meegemaakt hebben, vervangen door een vlucht uit Montoire, een kleine 40km ten noordwesten van Blois. Veel liefhebbers zien deze wijziging niet graag gebeuren, maar de jonge duiven van Wim Reynaert lieten zich alvast niet in de war brengen.

Om 14u20 valt zijn eerst afgegeven duif op de plank. Geen enkele duif in de provincie vloog de ongeveer 390km sneller dan deze topatleet. Schitterend, proficiat! Overigens werd het volledige provinciale podium gedomineerd door NKV liefhebbers: Team Debo pakte plaats 2 en 3, waarmee het team een mooi vervolg breit aan de provinciale overwinning van vorige week. Gefeliciteerd!

Wie onze kampioenschappen volgt, zal deze liefhebbers al hebben zien staan in de kop van ons jonge duiven kampioenschap. Momenteel op de 2e (Wim Reynaert) en 3e plaats (Team Debo), maar op een zucht van de virtuele kampioen (Deprez-Bataille). Chateauroux van komend weekend wordt razend spannend, het is een echte nek-aan-nek race tussen specialisten waar het mathematisch nog mogelijk is dat de huidige nummer vier (Rik Cools), nummer vijf (De Waele-Toye) of zes (Fourneau Cyriel & Remi) alsnog met het goud naar huis gaat. Wordt ongetwijfeld vervolgd… Succes aan allen!