Provinciale overwinning

Chateauroux, de allerlaatste nationale vlucht van het seizoen 2020, werd onder goede omstandigheden gevlogen. Niet te warm of te koud, geen regen of buien, maar wel goed-weer-wolkjes. Echter, opnieuw geen N of O in de windrichting, zoals de liefhebbers uit West-Vlaanderen het graag hebben om dat nationale podium toch wat bereikbaarder te maken.

De spanning voor deze vlucht was voor veel liefhebbers te snijden: de laatste punten voor de kampioenschappen kunnen hier immers gesprokkeld worden. Bij NKV werden véél duiven ingekorfd: geen enkel lokaal in heel België korfde meer duiven in (866 duiven), geen enkel lokaal had meer inkorvende liefhebbers (51 deelnemers). Bedankt voor jullie vertrouwen!

Een klinkende overwinning werd het voor Lannoo-De Clerck die het seizoen konden afsluiten met de snelste jonge duif van de hele provincie op Chateauroux. Een schitterende prestatie die respect afdwingt: een paar weken terug kon deze tandem al een provinciale titel op Tulle binnen halen. Het is een herbevestiging van de kwaliteiten van deze top-kolonie. Als dat geen gelegenheid is om een fles te kraken: welverdiend! Proficiat en gezondheid!