Nieuwe regels OS2

Voor komend seizoen werken we met nieuwe regels voor de ‘onaangeduide serie van 2’ of OS2. Omdat dit spel heel erg in het nadeel is van de kleine liefhebber, hebben we besloten volgende aanpassing te doen om de winstkansen te vergroten voor wie met minder duiven speelt:

De duiven worden in blokken van 10 ingedeeld op basis van afgifte. Dus, 1e afgegevene tot en met 10e afgegevene in het eerste blok, dan de 11e afgegevene tot en met 20e afgegevene in een tweede blok, enzoverder. Voor wie bijvoorbeeld 7 duiven inkorft, zullen alle 7 duiven in het eerste blok geplaatst worden. Om een koppel te hebben in OS2 moet je 2 duiven thuis hebben die in hetzelfde blok zitten.

Een voorbeeld: Stel een grote liefhebber genaamd Jan die 97 duiven inkorft en een kleine liefhebber Piet die 8 duiven inkorft. Beide liefhebbers spelen voor OS2. Normaal zou Piet bijna geen kans maken om winst te pakken. Echter, met de nieuwe regels is dit wel het geval. Stel dat de duiven als volgt vallen:

Jan 2e afgegevene -> Jan 11e afgegevene -> Piet 3e afgegevene -> Jan 85e afgegevene -> Piet 7e afgegevene

Volgens de oude OS2 regels zou Jan het geld pakken wanneer zijn 11e afgegevene gevallen is. Echter, met de nieuwe regels moet je 2 duiven in hetzelfde blok hebben. Dus pakt Piet de winst op het moment dat zijn 7e afgegevene gevallen is.

Mochten de nieuwe regels nog steeds niet duidelijk zijn, aarzel dan niet om iemand van het bestuur aan te spreken en meer uitleg te vragen.

We hopen dat de grote liefhebbers begrip hebben voor deze aanpassing. Het lang leven van de duivensport is dat we het spel interessant en fair houden voor zowel de grote als de kleine liefhebbers!