Gevolgen Corona voor NKV

De hele wereld beleeft momenteel een ernstige gezondheidscrisis. Overheden wereldwijd nemen erg ingrijpende maatregelen om een te snelle verspreiding van het corona virus tegen te gaan.

Dit is een ongeziene situatie en overal regent het afgelastingen. Uiteraard blijft ook de duivensport hier niet van gespaard. De KBDB nam al volgende maatregelen:

  • Alle leer- en speelvluchten tot en met (tenminste) 3 april worden afgelast.
  • Tot en met (tenminste) 3 april dienen alle lokalen gesloten te blijven.
  • Het opleren van duiven is sinds 18 maart verboden (geen einddatum gecommuniceerd).

Zie ook de KBDB website. Het ziet er overigens naar uit dat deze maatregelen nog een hele tijd zullen aanhouden.

Aangezien NKV een fondlokaal is, hebben we nog een aantal weken te gaan voor onze eerste vluchten plaats zouden vinden. Echter, we houden er ernstig rekening mee dat de vluchtkalender nog ingrijpend aangepast zal worden. Zodra we hier meer nieuws over zouden hebben, zullen we dit via de website communiceren.

We betreuren het, samen met jullie, dat het vluchtseizoen en de voorbereiding ervan op dit moment helemaal stil ligt. Maar uiteraard is het véél belangrijker om dit verwoestende virus zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

Daarom vragen we met aandrang om alle richtlijnen, zowel van de overheid als van de KBDB, strikt op te volgen. Dit is de snelste weg uit deze gezondheidscrisis en bijgevolg ook naar het hervatten van onze geliefde duivensport.

Intussen wenst NKV alle leden en sympathisanten dat iedereen, boven alles, de komende tijd in goede gezondheid mag doorkomen!