NKV 2020 in cijfers

De winterperiode gaf ons de tijd om het voorbije seizoen 2020 wat meer in detail te evalueren. Op basis van de cijfergegevens van kbdb-online (dus alle nationale vluchten) kwamen we tot de volgende bevindingen:

Meeste inkorvende liefhebbers van gans België

Bij NKV is elke liefhebber even welkom, van de kleinste tot de grootste. Voor iedereen dezelfde voorkeursbehandeling. En dat is zichtbaar in het aantal inkorvende liefhebbers. Bij geen enkel lokaal in België korven meer liefhebbers in dan bij NKV.

PlaatsLokaalLiefhebbers
1.NIEUWE KORTRIJKSE VERENIGING1.221
2.UNION EIKTAK – EEKLO1.124
3.KON. DENDERBOND – NINOVE1.006
4.HET LAND VAN AALST972
5.UNION COLOMBOPHILE TOURNAISIENNE897

Meeste ingekorfde duiven in West-Vlaanderen (5e lokaal van België)

Er werden heel wat duiven ingekorfd bij NKV in 2020, geen enkel lokaal in West-Vlaanderen bracht meer duiven in concours. In vergelijking met alle lokalen van gans België komen we hiermee op de 5e plaats.

PlaatsLokaalDuiven
1.UNION EIKTAK – EEKLO12.495
2.KON. DENDERBOND – NINOVE12.147
3.HET LAND VAN AALST11.734
4.SANS PEUR – HERENT11.643
5.NIEUWE KORTRIJKSE VERENIGING11.533

Meeste provinciale overwinningen in gans België

Dat het westen van het land in 2020 niet in bevoordeelde positie lag, is alom geweten. De nationale overwinningen bleven dan jammer genoeg ook uit. Echter, wanneer we naar de provinciale overwinningen kijken, dan zien we dat geen enkel lokaal in gans België meer provinciale overwinningen behaalde dan NKV (gedeelde 1e plaats).

PlaatsLokaalProv. winnaars
1.NIEUWE KORTRIJKSE VERENIGING15
2.AVENIR ET SPORTS REUNIS – HERVE15
3.UNION COLOMBOPHILE TOURNAISIENNE13
4.DE AREND – REKKEM12
5.DE VLUGGE VLIEGER – MOL10

Eerste lokaal ooit dat 3 opeenvolgende jaren de Gouden Vleugel wint

Een nooit eerder vertoonde prestatie op de Barcelona vluchten. Voor het derde jaar op rij wint NKV de wisselbeker van de Brugse Barcelona Club voor het lokaal dat als eerste 5 eerst afgegeven duiven thuis heeft. Zie ook ons eerder bericht hierover.

Bedankt!

Uiteraard zijn we trots dergelijke cijfers te kunnen voorleggen. Maar nog meer dan trots zijn we dankbaar voor het vertrouwen van zoveel liefhebbers om hun topduiven bij NKV in te korven. Het nationale vluchtseizoen komt nu snel dichterbij. We hopen jullie opnieuw massaal te mogen verwelkomen en jullie dierbare duiven met de grootste zorg in te korven. En we duimen dat we voor 2021 ook een tabel ‘Nationale Overwinningen’ mogen toevoegen. Tot binnenkort en alle succes in 2021!