NKV 2021 in cijfers

Net zoals vorig jaar, hebben we het voorbije seizoen in detail geëvalueerd. Op basis van de cijfergegevens van kbdb-online (dus alle nationale vluchten) werd duidelijk dat NKV in 2021 de grootste duivenmaatschappij van België geworden is. Dit zowel op vlak van aantal inkorvende liefhebbers, als aantal duiven. Een hele eer waarvoor we onze liefhebber ongelooflijk dankbaar zijn! Meer gedetailleerde bevindingen hieronder:

Meeste inkorvende liefhebbers van gans België

We blijven het zeggen: bij NKV is elke liefhebber even welkom, van de kleinste tot de grootste. Voor iedereen dezelfde voorkeursbehandeling. En dat is zichtbaar in het aantal inkorvende liefhebbers. Bij geen enkel lokaal in heel België korven meer liefhebbers in dan bij NKV! Ook vorig jaar stonden we hier op de 1e plaats, maar dit jaar zijn daar nog heel wat extra liefhebbers bijgekomen. Dank voor jullie vertrouwen!

PlaatsLokaalLiefhebbers
1.NIEUWE KORTRIJKSE VERENIGING1.465
2.UNION EIKTAK – EEKLO1.265
3.KON. DENDERBOND – NINOVE1.192
4.UNION COLOMBOPHILE TOURNAISIENNE1.120
5.EERLIJK DUURT LANGST – VIANE-MOERBEKE1.081

Meeste ingekorfde duiven van gans België

Er werden heel wat duiven ingekorfd bij NKV in 2021, geen enkel lokaal in het hele land bracht meer duiven in concours op de nationale vluchten. Dit is een opmerkelijke prestatie, want vorig jaar stonden we nog op de 5e plaats, al korfden we toen ook al het meeste duiven in van West-Vlaanderen. Dit jaar zijn daar nog meer dan 2000 duiven bij gekomen!

PlaatsLokaalDuiven
1.NIEUWE KORTRIJKSE VERENIGING13.607
2.UNION EIKTAK – EEKLO13.599
3.UNION COLOMBOPHILE TOURNAISIENNE13.367
4.SANS PEUR – HERENT12.251
5.EERLIJK DUURT LANGST – VIANE-MOERBEKE12.214

Nationale en provinciale overwinningen

Net zoals in 2020 bleven de nationale overwinningen uit in 2021. In de uitersten van het land heb je misschien nog net iets meer dat tikkeltje geluk met het weer nodig. Wanneer we naar de provinciale overwinningen kijken, dan moeten we toegeven dat we de prestatie van vorig jaar niet konden evenaren. Toen behaalden we nog het meeste provinciale zeges (15) van alle Belgische lokalen. Dit jaar staan we op een gedeelde 9e plaats met 9 provinciale overwinningen. Dit neemt uiteraard niets af van de schitterende prestaties van deze liefhebbers en we feliciteren uiteraard ook de andere lokalen!

PlaatsLokaalProv. winnaars
1.UNION COLOMBOPHILE TOURNAISIENNE25
2.SANS PEUR – HERENT14
3.DE AREND – REKKEM14
4.LE PROGRES – ESTINNES-AU-VAL13
5.LE BISET – FROIDCHAPELLE13
6.AVENIR ET SPORTS REUNIS – HERVE12
7.LOCAL UNIQUE – RONSE11
8.L’AVENIR – FORVILLE11
9.NIEUWE KORTRIJKSE VERENIGING9
10.ONZE DUIF – PAAL9

Eerste lokaal ooit dat 4 opeenvolgende jaren de Gouden Vleugel wint

Een nooit eerder vertoonde prestatie op de Barcelona vluchten. Voor het vierde jaar op rij wint NKV de wisselbeker van de Brugse Barcelona Club voor het lokaal dat als eerste 5 eerst afgegeven duiven thuis heeft. Zie ook ons eerder bericht hierover.

Bedankt!

Uiteraard zijn we trots dergelijke cijfers te kunnen voorleggen. Maar nog meer dan trots zijn we dankbaar voor het vertrouwen van zoveel liefhebbers om hun topduiven bij NKV in te korven. We hopen jullie in 2022 opnieuw massaal te mogen verwelkomen en jullie dierbare duiven met de grootste zorg in te korven. We duimen om deze resultaten komend seizoen te mogen herhalen en dromen met jullie mee van provinciale en nationale overwinningen. Tot binnenkort en alle succes in 2022!